Журналистът Боб Удуърд разкри някои от разговорите си с Доналд Тръмп

Редакторът на вестник The Washington Post разказва в новата си книга за близките отношения между американския президент и севернокорейския лидер Ким Чен-ун и как една среща между двамата е избегнала "голяма война".


Американският журналист Боб Удуърд даде интервю за канала CBS News, в което разкри подробности за някои от разговорите, които е водил с обитателя на Белия дом.


„Не знаете колко близо бяхме до война със Северна Корея", уверил журналиста президентът на САЩ Доналд Тръмп.


Удуърд каза, че американският народ "не осъзнава" колко близо е била страната до война със Северна Корея и цитира няколко коментара, направени от Тръмп по време на интервюта преди излизането на новата му книга "Ярост" , която бе пусната в продажба вчера.


„Мисля, че обществеността не забеляза, но Тръмп многократно ми казваше - не знаете колко близо бяхме до войната", каза Удуърд, известен с ролята си по делото „Уотъргейт", довело до оставката на тогавашния президент на САЩ. Ричард Никсън.


Откъс от книгата твърди, че президентът е разкрил съществуването на нова система за ядрено оръжие по време на разговор за отношенията със Северна Корея. „Изградих система от ядрени оръжия, която никой досега не е имал в тази страна", цитира той Доналд Тръмп в книгата.


Асоциираният редактор на The Washington Post разкрива също в работата си подробности за приятелските отношения между Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун. Той описва отношенията им като „магическа сила" и заявява, че „поредната историческа среща между тях ще напомня на сцена от фантастичен филм."


Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се обръщал към американския президент Доналд Тръмп с „Ваше превъзходителство".


В книгата си Удуърд описва и интервютата си с Доналд Тръмп и уверява, че в едно от изявленията си президентът е признал, че решението му да се срещне с Ким Чен-ун е избегнало "голяма война".


Освен това разкрива, че обитателят на Белия дом е поканил лидера на Северна Корея да „гледат филм или да играят голф", след като е обсъдил по време на втората среща на върха кои ядрени обекти ще демонтира Пхенян.

Станете почитател на Класа