САЩ на прага на «цветна революция»

Военните ще застанат на страната на демократите? Имаме основания да се опасяваме, че това ще се случи. Администрацията на Обама похарчи значителна част от политическия си капитал, насочвайки го към офицери, които не се вписват в програмата на Тръмп.

 

САЩ на прага на "цветна революция"

 

 

Демократите неприкрито насърчават тези военни, които са срещу Тръмп.

Независимо от това, определянето на изхода от изборите може да стане най-явната политическа намеса от страна на уж аполитичната американска армия. Напълно е вероятно американското военно ръководство да не иска открито да демонстрира своята скрита подкрепа, която то оказва на управляващата класа в реализирането на плановете й.

Висши военни чиновници заявяват, че въоръжените сили няма да играят «никаква роля» по отношение изхода от изборите в САЩ. Вероятно това не е лицемерие, но ще съумее ли армията да запази тази си позиция, отчитайки очевидните опити да се повлияе върху убежденията на военните от страна такива дейци, като Джефри Голдберг от списание Atlantic.

Могат ли демократите да разчитат, че тайните служби ще помогнат Тръмп да бъде изхвърлен от Белия дом?

Много са експертите, които наблюдават америкаските служби от близко разстояние: те наистина са аполитични (или поне създават такова впечатление). Те имат задача, а тя е — да защитават президента, който и да е той.

Чиновниците от тези служби се отнасят към работата си много сериозно. Но само, ако не бъдат убедени, че Тръмп наистина е изгубил. Ако подобна убеденост липсва, не бива да се разчита на тяхната помощ за свалянето му.

От друга страна, ако те считат, че Тръмп наистина е изгубил изборите, но отказва да напусне поста си — подобен сценарий изглежда неправдоподобен, но демократите тръбят, че ще се случи точно това — тогава военните, напълно вероятно, ще се намесят.

Какви са вариантите?

Спомнете си действията на демократите по отношение на масовите безредици.

С други думи, действията от лятото могат да се повторят, но в значително по-сериозни мащаби.

Да, ръката може да бъде поставена върху копчето на усилване на крещящата пропаганда на максимум, тогава улиците във всички крупни градове ще бъдат запълнени от «протестиращи».

Животът в цялата страна ще спре, защото ще се чува само един сигнал: «Тръмп трябва да си иде!»

Т.е. в Щатите ще започне «цветна революция» — по същия сценарий, по който американската дълбока държава развихря метежите в тези страни, в които не й харесва ръководството на страната — както това се случва в момента в Беларус.

С помощта на мощна лъжлива агитация дълбоката държава в САЩ сваля лидери — макар да са избрани по законен начин.

И това светът го нарича «демокрация».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа