Кремъл предупреди интернет потребителите да не се доверяват на YouTube и други западни платформи

След като по-рано тази седмица руски телевизионен канал, вдъхновен от американската Fox News, беше блокиран от услугата за стрийминг на видео YouTube, говорителят на Владимир Путин казва, че „западните уеб гиганти трябва да се третират с ниска степен на доверие".


Дмитрий Песков подчерта, че такива компании са напълно безотчетни и могат да правят както си искат. Той каза, че обществеността трябва да е наясно, че "всеки може да бъде изхвърлен оттам, заедно с акаунта си, във всеки един момент ".


Царград ТВ - стартирана през 2015 г. с помощта на бившия продуцент на Fox Джак Ханик - обяви, че дъщерното дружество на Google е блокирало акаунта й на 28 юли заради привидно нарушение на закона за санкциите и търговските правила.


Всъщност нейният собственик, религиозният консерватор Константин Малофеев, е подложен на санкции от ЕС заради предполагаемото му участие във войната в Източна Украйна.


„Има решение - да не зависим от западните платформи", добави Песков. „Всяка западна платформа е частна платформа ... там нито има правила, нито гаранции."

Станете почитател на Класа