Кюрдите се договориха с Русия

Главата на «Сирийските демократични сили» обсъди с командващия групировката войски на Русия в Сирия нарушаването от Турция на Споразумението от 23 октомври и убийството на три активистки. Кюрдският генерал заяви, че по време на срещата е постигнато съгласие по ключовите въпроси. Турското издание, наричайки Кобани «терорист», се опитва да се оправдае.

 

Haber7, Турция: Кюрдите се договориха с Русия

 

Така нареченият командващ «Сирийските демократични сили», сирийската част на Кюрдската работническа партия, терористът Мазлум Кобани заяви, че се водят преговори с Русия и е постигнато споразумение за Сирия.

Срещнали се с руски командващ

Мазлум Кобани се е срещнал с командващия групировката войски на Русия в Сирия генерал Александър Чайко.

Главатарят на терористите Мазлум Кобани, клеветнически обвини Турция в нарушение на постигнатите договорености, отбелязвайки:

«Ние приехме командващия руските сили в Сирия, генерал Александър Чайко. Обсъдихме общите въпроси, включително нарушенията от страна на Турция на Споразуменията от 23 октомври и особено убийството на трите кюрдски активистки в Кобани».

Мазлум Кобани отбеляза, че страните са се «договорили» за повишаване нивото на координация и съвместна работа, той благодарил на Александър Чайко за «положените усилия за разрешаване на трудностите».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа