Fox News: По улиците на американските градове стрелят в деца — полицията не може да ги защити

Fox News: По улиците на американските градове стрелят в деца — полицията не може да ги защити
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    09.07.2020
  • Сподели:

През уикенда, по време на честването на Деня на независимостта на САЩ, в Ню Йорк, Чикаго и други големи градове на страната десетки хора загинаха от ръцете на въоръжени бандити, съобщава Fox News. Сред жертвите има малки деца. Както отбелязва телевизионният водещ на Fox News Тъкър Карлсън, това е естествено следствие от антиполицейската реторика и съкращаването на финансирането на служителите на реда.

29 ноември 2012 г. не гръмна в новините, но напразно. На този ден в Ню Йорк, най-големият ни град, няма нито едно насилствено престъпление за цели 24 часа. Нито едно убийство, нито стрелба, нито намушкване. Това е огромно постижение за всеки 8-милионен град. Но за Ню Йорк това беше също впечатляващ момент: само 20 години по-рано в Ню Йорк бяха извършвани средно повече от пет убийства всеки ден; след това той се превърна в един от най-сигурните големи градове в света.

 

 

През последния месец обаче загубихме както това постижение, така и същото намалението на престъпността в големите градове в Америка. И това се случи със шокираща скорост. Само вчера в Ню Йорк имаше 30 случая на разстрел и 10 убийства. През първите шест дни на месеца близо 100 души бяха застреляни в Ню Йорк. През последните 28 дни броят на инцидентите със стрелба в Ню Йорк се е утроил в сравнение със същия период на миналата година.

В Чикаго по време на честването на 4 юли (Деня на независимостта на САЩ. - ИноТВ) 79 души са получили огнестрелни рани, 15 са загинали. Къде, между другото, са привържениците на контрола над оръжията? Нещо, което не чух от техните изявления за това. Вбесени са от факта, че хората във фермите в Айова имат AR-15 и не казват нито дума за зверствата, които се случват в момента в нашите градове.

Но събитията в Чикаго са само продължение на тенденцията през юни. Само за един месец бяха убити 89 души - това беше най-смъртоносният юни в Чикаго през последния почти четвърт век. По-рано тази година кметът Лори Лайтфут изнесе лекции на своите граждани за изключителното й право да бъде на фризьор по време на карантината от коронавируса. Сега тя казва, че всички твърдения за опасност или хаос в Чикаго са ... Познайте! Е, заменете думата! Расизъм!

ЛОРИ ЛАЙТФУТ, кмет на Чикаго:Президентът Тръмп се опитва да приложи стратегията на Ричард Никсън от 1968 г. Тоест, да създаде впечатление, че в големите градове , контролирани от демократите, има неконтролируемо беззаконие, да играе на страховете на белите избиратели в предградията и селските райони, така че да се съберат около него, както около президента, който защитава закона и реда. Политическият фон е видим с просто око. И честно казано, това е смешно.

Аха. Тоест 89 души са били убити за месец, но това ядосва само белите жители на селските райони? Хм. Какво ще кажете за роднините на тези 89 души, убити във вашия град? Според кмета Лайтфут това е "смешно". Вярно ли е? Затова тя се позовава на клането в Чикаго. Разбира се, на Лори Лайтфут й е лесно да се смее: за сметка на населението тя държи огромна охрана. Утре трябва да свалим тази охрана - да видим дали тя ще продължи да се смее на случващото се в Чикаго.

Обикновените хора нямат огромна охрана, платена от бюджета. Една от убитите миналия уикенд в града на Лори Лайтфут се казваше Наталия Уолъс, тя беше на седем години. Тя беше със семейството си на пикник в чест на 4 юли, когато трима мъже се приближиха с кола и стреляха по почиващите. След убийството й чичо й говори с пресата. Не молеше да се разпусне полицията или да се лиши от финансиране, а попита къде са били ченгетата. Не бяха там и не защитиха момиченцето. Цитирам: „Те не бяха тук и въпреки това тук е тяхното истинско място, в тези опасни кътчета, където се появява насилие“. Край на цитата.

Очевидно е! Кой друг, ако не чичото на убитото седемгодишно дете, трябва да каже истината, която другите няма да изразят, включително, разбира се, Лори Лайтфут! Когато лишавате от финансиране полицията, когато се смеете на убийствата и обвинявате белите селяни за загрижеността им, седемгодишните момичета умират във вашия град.

Впрочем Чикаго и Ню Йорк не са единствените градове, завърнали се в хаоса отпреди 30 години. От петък насам във Филаделфия 34 души са получили огнестрелни рани, 9 са загинали. Това е част от 27-процентното увеличение на убийствата в сравнение с предходната година. В Сан Франциско 6-годишният Джейс Йънг беше убит, докато празнуваше рожден ден. Във Вашингтон, нашата столица, 11-годишният Девън Макнейл беше застрелян по време на барбекю. Петима бяха убити в Атланта през уикенда, един от тях беше осемгодишната Секория Търнър.

Кметът на Атланта Киша Ланс Ботс поне не нарече убийството на деца в града си смешно ...

КИША ЛАНС БОТЪМС, кмет на Атланта:Стреляме един в друг по нашите улици, в този град. И застреляхте дете до смърт! Не един човек застреля, а поне двама. Осемгодишно дете! Ние си причиняваме един друг повече вреда от всеки полицейски служител!

После тя каза, че по време на Движението за граждански права (на чернокожите - ИноТВ) „ние знаехме кой е врагът“. Наистина ли? Какъв враг искаш да кажеш, кмет Киша Ланс Ботъмс? Атланта е извън контрол. Попитайте всеки, който живее там, какво мисли за това. Гледайте видеоклип в Атланта през уикенда. В два часа сутринта центърът на града наподобява сцена от друга страна. Фойерверките гърмят - може би това са изстрели? Никъде няма полицаи. Защо ги няма никъде? Защото полицаите бяха очернени. И без значение какво казват политиците, почти всички те участват в този отказ да приложат законите. Никой не се изненадва, че в резултат на това умират малки деца. Това е ужасно.

 

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа