Военно-морските учения на Китай

Кадри от ученията на Военно-морските сили на Китайската народна република в акваторията на Южно-Китайско, Жълто и Източно-Китайско морета в участието на регатата УРО от проекта 054 и есминеца от типа 052D.

 

Кадри от военно-морските учения на Китай (видео)

 

На фона на провеждащите се в Южно-Китайско море крупномащабни учения на Военно-морските сили на Китайската народна република Пентагонът прехвърли на остров Гуам в западната част на Тихия океан стратегическите бомбардировачи В-52Н.

Това съобщиха журналисти от мястото на събитието. Снимките са на журналисти от мястото на събитието.

 

Пентагонът прехвърли бомбардировачи В-52Н в близост до военни учения на Китай (снимки)

 

По-рано журналистите от китайския сайт Sohu в материала си коментираха ситуацията със зачестилите прихващания на чуждестранни самолети около въздушното пространство на Русия.

 

Пентагонът прехвърли бомбардировачи В-52Н в близост до военни учения на Китай (снимки)

 

Отбелязва се, че по време на маневрите американските военни няколко пъти са изпращали своите изтребители към руските граници. Специално внимание заслужава инцидентът с В-52Н, който по време на маневрата си едва не навлезе във въздушното пространство на Русия.

 

Пентагонът прехвърли бомбардировачи В-52Н в близост до военни учения на Китай (снимки)

 

«За прихващане бе изпратен изтребителят Су-27, който след сближаване с американския самолет показа серия впечатляващи трикове», пише изданието.

Споделяйки в какво се превърнал опитът на Щатите да «сплашат» Русия, журналистите отбелязват, че на остарелия В-52Н дори му отказал двигателят.

Разваленият бомбардировач отлетял обратно в британската авиобаза Милделхол (RAF Mildenhall), отбелязва Sohu.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа