Chesapeake Energy, пионерът на фракинга, обявява фалит

Chesapeake Energy, пионерът на фракинга, обявява фалит
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    30.06.2020
  • Сподели:

Американската компания Chesapeake Energy, пионер в индустрията за хидравлично извличане, специализирана в шистите, обяви на 29 юни, че е подала искане по глава 11 от Закона за банкрута на САЩ за преструктуриране на дълга си.


Задълженията й в момента са около 9 милиарда долара и чрез процеса на фалит и реорганизация петролната компания планира да се отърве от 7 милиарда от натрупаната сума, поддържайки дейността си през цялото време.


Chesapeake Energy се договори за реорганизацията на банкрута по глава 11 с всички свои кредитори и осигури 925 милиона долара в структурата на Длъжник във владение (DIP), за да придвижи бизнеса напред по време на процеса, сума, която ще има на разположение, ако има упълномощаване от съда. Освен това тя постигна съгласие относно основните условия на средствата за напускане на стойност 2,5 милиарда долара.


Основана през 1989 г., компанията се фокусира върху сондирането на неразвитите райони на Оклахома и Тексас и вместо сондиране на вертикални кладенци използва странични техники за сондиране за освобождаване на природен газ от нетрадиционни шистови образувания.


Използвайки нетрадиционни техники за извличане на нефт и газ, Chesapeake Energy стана лидер във фракинга, метод, който е изправен пред интензивен в различни щати контрол поради въздействието върху околната среда. Тя също така пое нарастващ дълг, голяма сума от който ще трябва да бъде изплатена през следващите години.


Високата конкуренция с появата на повече участници на националния пазар също усложниха положението й, тъй като други подобни компании за фракинг наводниха пазара с евтин газ.

Станете почитател на Класа