Безпрецедентно! Путин пусна цяла Русия в отпуск до края на април, заплатите остават

Безпрецедентно! Путин пусна цяла Русия в отпуск до края на април, заплатите остават
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    03.04.2020
  • Сподели:

Държавният глава благодари на лекарите, медицинските сестри и целия персонал на медицинските учреждения, като подчерта, че те са в много трудно и отговорно положение

Взех решение неработните дни да бъдат удължени до края на месеца - 30 април, включително. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в специално обръщение към нацията. При това президентът подчерта, че работните заплати ще се изплащат.

Президентът обяви това преди края на седмицата, която беше обявена за неработна.

"Неработната седмица, обявена в цялата страна, както и режимът на самоизолация, предвиден за жителите на много региони, ни позволи да спечелим време за изпреварващи действия, за мобилизиране на всички органи на властта, за натрупване на ресурси в системата на здравеопазването, за да се борим с епидемията максимално ефективно", подчерта президентът.

Той благодари на лекарите, медицинските сестри и целия персонал на медицинските учреждения, като подчерта, че те са в много трудно и отговорно положение.

"Своя дълг в тези нелеки дни изпълняват и служителите в други сфери, жизнено важни за страната и обществото. Искам също така да благодаря на всички вас, без изключение", заяви президентът.

Той благодари и на доброволците и на всички граждани, които са осъзнали личната си отговорност за борбата с епидемията и стриктно изпълняват указанията на властите и лекарите и се грижат за себе си, за здравето на своите роднини и близки, както и за сигурността на околните.

Путин подчерта, че принципно важно е сега да бъдат опазени възрастните поколения и да не бъде допуснат взрив на заразата н детските градини, училищата, висшите и други учебни заведения.

Президентът изтъкна, че в огромна страна като Русия, в различните региони ще бъдат приемани различни по строгост мерки за ограничаване на епидемията, чийто пик в света, както и в страната, още не е преминат.

Във всеки субект на Федерацията ще бъдат предприети конкретни мерки съобразно с обстановката, за да се осигурят както здравето на хората, така и работата на икономиката и ключовата инфраструктура, увери държавният глава.

Както и преди, ще работят органите на властта, предриятията с непрекъснат цикъл на производство, медицинските учреждения и аптеките, магазините за стоки от първа необходимост, всичко социални служби.

В заключение президентът призова гражданите на РФ да продължават да изпълняват указанията на властите и да пазят себе си и своите близки.

 

 

 

Станете почитател на Класа