Путин: „Докато съм президент, ще имаме „майка и баща“

Путин: „Докато съм президент, ще имаме „майка и баща“
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    15.02.2020
  • Сподели:

Русия няма да въведе политически коректна терминология като „родител №1" и „родител №2" скоро, заяви Путин пред работната група за конституционна реформа в четвъртък, докато обсъждаха семейните ценности в Русия.


„Що се отнася до „родител №1" и „родител №2", вече публично го казах и ще го повторя още веднъж: докато съм президент, ще имаме " майка и баща", а не родители №1 и №2"


Един от членовете на работната група, руският депутат Олга Баталина, каза на президента, че много хора в Русия са загрижени за съдбата на традиционното семейство и биха искали да го защитят в конституцията. Путин приветства идеята, но каза, че тя се нуждае от внимателно разглеждане.


Баталина отбеляза, че някои хора, които изпращат предложения до 75-те органа, на които е възложено да обработват предложенията на гражданите относно конституционната реформа, много биха искали да видят „семейството" определено като „съюз на мъж и жена".


Някои западни нации явно са надхвърлили тези определения и термини. Френските училища заменят в своите документи „майка" и „баща" с „родител №1" и „родител №2" през февруари 2019 г., Италия започна също подобен процес, но той бе спрян от бившия вицепремиер Матео Салвини. САЩ поеха водеща позиция в тази област още през 2011 г., когато обявиха, че ще заменят "майка" и "баща" в заявленията за паспорт.

Станете почитател на Класа