Емблематичният съветски автомат ППШ-41 се оказа "неразрушим" в тест за устойчивост

Членове на руския оръжеен консорциум Калашников се опитаха да "унищожат" автомат "Шпагин ППШ-41" от Втората световна война, с непрекъсната автоматична стрелба, като част от тяхната серия "Разрушителни изпитания на оръжие".


Този 78-годишен автомат, съветско производство, не се отказа лесно по време на тест за устойчивост, както се вижда във видео, публикувано от най-големия в Русия производител на леки оръжия.


Служителите на Калашников подготвиха 913 патрона с размери 7,62 × 25 мм, (които също използва Тулски Токарев TT), опаковани в пълнители с форма на барабан, за да „разрушат" ветерана ППШ-41, проектиран от Георгий Шпагин.


Този автомат обаче, произведен през 1942 г., само увеличи скоростта на стрелба, когато се нагря след изстрелване на около 500 патрона и не изпита истински проблеми до последния барабан от 71 патрона.


Във всеки случай след тестовото изследване се показа, че автоматът не е получил механични повреди и че ППШ-41, от който СССР е произвел повече от шест милиона единици, е готов да стреля след леко охлаждане.


Най-често използваното автоматично оръжие по време на Втората световна война бе доста тежко, но значително по-подходящо за мобилни пехотни войни, отколкото бойните пушки и карабини, характерни за съветските и германските армии в началото на войната.

Станете почитател на Класа