Започва Световният икономически форум в Давос

Около 3 000 ще бъдат участниците в  Световния икономически форум, който започва днес в Швейцария. Сред тях президентът на САЩ Доналд Тръмп, канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Това е 50-ата годишна среща на форума, който с времето се е превърнал в ефективен и влиятелен инструмент на световната икономика и политика, в място за преговори и срещи и постигане на различни договорености.

Темата на тазгодишната среща в Давос е „Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят“, като дискусиите са фокусирани върху седем основни акцента: „Как да спасим планетата“, „Технологии за добро“, „Един здрав свят“, „Прозрачен бизнес“, „Обществото и бъдещето на труда“, „По-добрия бизнес“ и „Отвъд геополитиката“.

В рамките на Световния икономически форум българският премиер Бойко Борисов ще участва в сесията на тема „Диалог за дипломацията на Западните Балкани“. Той пристигна в понеденик вечерта в Швейцария.

Участието му във форума в Давос е повод той да потвърди позицията си относно значението на диалога и полагането на общи усилия за преодоляването на растящите глобални предизвикателства.

В контекста на дискусията за икономическото развитие на Централна и Източна Европа, премиерът ще засегне темата за предложения от Европейската комисия Европейски зелен пакт и борбата срещу климатичните промени.

 

 

Станете почитател на Класа