Турски читатели: С-400 ще ни защити от окупация на САЩ

Не мина и ден от края на срещата на върха на НАТО и член на комисията по международните въпроси към Бундестага заяви, че алиансът все пак трябва да принуди Анкара да се откаже от С-400. Абсолютното  болшинство читатели смятат, че Турция е на прав път и няма да изостави плановете си. Освен това С-400 е защита срещу поредния опит за преврат.

Нилс Шмид, член на Комитета по външните работи в Бундестага, отбеляза, че НАТО трябва да отговори на придобиването от Анкара на системите за противовъздушна отбрана С-400 и каза:

„Трябва да намерим друг начин да защитим територията на Турция.“

Но ден след срещата на НАТО постъпи следното изявление:

„Първо, това се превърна в проблем за НАТО и затова имаме нужда от решителна реакция от НАТО. Разполагането на руско оръжие на турска земя заплашва единството на НАТО».

На въпроса какъв трябва да бъде отговорът, Шмид отговори: „Това трябва да бъде открита дискусия в НАТО и в бъдеще може би трябва да се опитаме да намерим начин за разполагане на американски системи за противоракетна отбрана“.

Коментари на читатели:

Hop: Напълно очевидно е, че искате да нападнете Турция.

Nedim: Русия не търси война и не е окупатор. Русия ни продаде С-400, въпреки факта, че сме член на НАТО. Но НАТО е окупатор, алианс, която се стреми към война. А с помощта на руското оръжие ние ще се предпазим от НАТО.
Çeçen: Защо НАТО не се тревожи за С-300 в Гърция ???

ferdi al: Турция е член на НАТО, но страните членки на НАТО не са приятели на Турция … Следователно С-400 е много подходяща система за Турция. Да се откажеш от С-400 означава да се откажеш от независимост.

Özgür t.: Просто стойте по-далеч от нас.

camcı: Превратът на 15 юли 2016 г. се провали. Те ще се опитат отново да окупират страната ни. Ако имаме система С-400, те няма да могат да се намесят от въздуха, затова са против.

caylak: Излза, че сме на правилен път, Турция не е двор, през който просто така може да се преминава, тези времена свършиха.

almuslu: А ние задължително ли трябва да останем в НАТО ???

YILMAZ: Капанът, който поставиха на Турция, не сработи, затова се побъркват.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа