«Хартиената» демокрация на САЩ

Законопроектът на САЩ «За защитата на правата на човека и демокрацията в Хонконг» е сериозна намеса във вътрешните работи на Китай, пише «Женмин жибао». Всички разбират, че вълненията в региона не могат да продължат вечно, затова все повече и повече хора се борят за отблъскване на „хартиената американска демокрация“.

Отделни дейци от САЩ, придържайки се към политическите намерения да развихрят безредиците в Сянган и да предотвратят развитието на Китай, открито подкрепят насилствените престъпници. Това е сериозно нарушение на моралния дълг и универсалните закони, за което непремено трябва да се плати.

Спиране на безредиците — това е потребност на цивилизацията, опора на закона и желанието на народа! Само при прекратяване и наказване за престъпните действия в съответствие със закона, може да се запази благополучието на сянганския народ и да се гарантира продължително процъфтяване и стабилност в обществото.

Всеки човек в света със съвест и чувство за справедливост разбира, че в Сянган безредиците не могат да продължат. Според вестник «Лянхе цзаобао», Сянган беше един от най-важните в света търговски и финансови центрове. От безредиците в Сянган пострадаха не само местните жители, но и предприя от различни страни, които работят в този район. На фона на продължаващия хаос многобройни американски компании изразяват дълбоката си тревога. Президентът на Американската търговска палата Тара Джозеф добре осъзнава ситуацията, тя нееднократно подчертава, че «понастоящем най-важното е спиране на насилието».

Зам.-главният редактор на египетския вестник «Ал-Ахрам» Тарек ал Сунути, който наскоро беше в Сианган, заяви: «Не можем да пренебрегнем факта, че САЩ подстрекават към безредици в Сянган и се опитват да извлекат полза от ситуацията … Проблемът в Сянган не е на повърхността, зад него стоят политически интереси, те са най-важният фактор за непрекъснатото развитие и продължаване на безредиците».

Трябва да знаете, че Китай няма да позволи на никого да подкопае просперитета и стабилността на Сянган, както и принципа „Една държава, две системи“, завършва изданието.

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа