Основателят на Huawei: "Можем да оцелеем много добре без САЩ"

Основателят и изпълнителен директор на Huawei, Рен Женгфей, смята, че " Вашингтон би могъл да заложи компанията му в черния списък завинаги, защото тя може да оцелее добре и без САЩ". Това каза той по време на интервю за американския вестник The Wall Street Journal.

 

Бизнесменът заяви, че кампанията на САЩ срещу китайския технологичен гигант е неефективна, но не смята, че тя е част от търговските преговори между Китай и САЩ, защото "компанията практически няма бизнес на американска територия ".

 

Във всеки случай Рен каза, че разговорите, които китайските и американските власти водят в тази област, не са нещо, което го тревожи.


САЩ въведоха санкции срещу Huawei през май, защото се притесняват, че Китай ще използва американските високи технологии за шпионаж. Huawei отхвърли обвиненията, но предприе стъпки, за да минимизира липсата на основни активи. От своя страна техните северноамерикански доставчици намериха други начини да доставят своите продукти, въпреки тази забрана.

 

Досега нито една американска компания не е проявила интерес към закупуването на интелектуалната собственост на Huawei, която поддържа нейната 5G технология, а правителството на Доналд Тръмп работи усилено, за да убеди съюзниците си да се откажат от сътрудничество с тази китайска компания.

Станете почитател на Класа