От Ню Йорк до Сидни: най-дългият полет в света се приземи успешно

Най-дългият търговски полет в света, осъществяван от австралийската авиокомпания Qantas, кацна успешно тази неделя на летището в Сидни (Австралия) след излитане от летището Джон Ф. Кенеди в Ню Йорк (САЩ). Пътуването без междинно кацане и прекъсване продължи 19 часа и 16 минути, се казва в съобщение на компанията.


Новопроизведеният Boeing 787 Dreamliner с 50 души на борда кацна гладко в 07:42 местно време, според портала Flight Aware.


Qantas полет 7879 беше част от проекта Sunrise - експеримент, който се стреми да проведе научни изследвания за здравословното състояние на пътниците, да сведе до минимум забавянето във времето и да определи оптималните периоди за почивка и работа на екипажа.


По време на пътуването екип от изследователи изследваше екипажа с електроенцефалограми, които показват мозъчните вълни и наблюдават бдителността.


"Никоя авиокомпания не е провеждала този тип специализирани проучвания досега и ще използваме резултатите, за да помогнем за оформянето на дизайна на кабината, бордовото обслужване и списъците на екипажа за проекта Sunrise. Ще видим и как можем да го използваме за да подобрим и нашите съществуващи вътрешни полети" каза директорът на Qantas Group, Алън Джойс.


Този подвиг е част от усилията на авиокомпанията да стартира най-дългите нонстоп търговски полети в света, свързващи австралийските градове Сидни и Мелбърн с Ню Йорк и Лондон. Авиокомпанията ще извърши два допълнителни тестови полета през ноември и декември.

Станете почитател на Класа