Пилот на F-35 падна на самолетоносача Queen Elizabeth и видеото изтече в мрежата

Британският кралски флот е започнал вътрешно разследване, след като изтече видео от охранителните камери на самолетоносача Кралица Елизабет, в което се вижда как пилот на изтребител F-35, който слиза от самолета на палубата, се спъва и пада с лицето надолу, съобщава Daily Star.


Уточнено е, че видеото е записано по време на ученията Westlant, проведени съвместно със САЩ, когато самолетоносачът за първи път посреща британските изтребители F-35 и че шлемът на пилота е високотехнологичен, изготвен от Компанията Rockwell Collins и струва 250 000 паунда (325 000 долара).


Наричаният „Голямата Лиз" е най-големият кораб, построен някога от британския кралски флот. Тежи 65 000 тона, има дължина е 280 метра и може да побере 60 самолета и 250 кралски морски пехотинци. Екипажът се състои от 1600 души, а корабът разполага и с отряд хеликоптери, оборудвани с радарната система Crowsnest.


Потребителите на социалните мрежи се притесниха за състоянието на пилота след падането, докато някои реагираха с хумор на изтеклото видео. Има такива, които изразиха опасения за целостта на скъпата каска и такива, които подчертаха „перфектното кацане". „Топ гън, британски стил", написа един от потребителите.


Ситуацията наистина изглежда забавна и безобидна, но изтичането на видеото показва сериозен проблем с поверителността на информацията.

Станете почитател на Класа