Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак

Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    17.10.2019
  • Сподели:

Не бъдете корав. Не бъдете глупак. Ще изготвим добра сделка. Това е написал в писмо американския президент Доналд Тръмп до Реджеп Ердоган на 9 октомври т. г.

"Не искате да бъдете отговорен за избиването на хиляди хора и аз не искам да бъде отговорен за унищожаването на турската икономика, което ще направя, ако е необходимо", допълва американският президент.

Министърът на финансите на САЩ Стив Мнучин съобщи вчера, че се готвят нови санкции срещу Турция, ако не се постигне споразумение за спиране на огъня в Северна Сирия, предаде БТА, цитирайки АФП. Той заяви пред журналисти, че санкциите могат да засегнат турски министерства или промишления сектор. Списъкът с потенциалните мишени на санкциите е бил предаден на държавния секретар Майк Помпейо и на вицепрезидента Майк Пенс, които ще се срещнат с Ердоган в Турция.

Тръмп също каза на вчерашната си пресконференция с италианския президент Серджо Матарела, че ако Пенс не се споразумее с Ердоган по сирийския въпрос, САЩ ще наложат опустошителни санкции на Турция.

Станете почитател на Класа