Туск атакува Джонсън: „Не става въпрос за спечелване на глупава игра на обвинения“

Президентът на Европейския съвет Доналд Туск публикува във вторник силен отговор срещу британския премиер чрез публикация в Twitter, в която той казва на Борис Джонсън, че „Brexit не е само за спечелване на глупава игра на обвинения ".


"Това, което е изложено на риск, не е спечелването на глупава игра на обвинения. Бъдещето на Европа и Обединеното кралство е изложено на риск, както и сигурността и интересите на нашите хора. Не искаш сделка, не искаш разширение, не искаш отмяна, quo vadis? [на латински „накъде отиваш?"] ", се обърна президентът на Европейския съвет към Борис Джонсън.


Публикацията на Доналд Туск идва малко след разговор, който премиерът на Обединеното кралство проведе с германския си колега. По-рано във вторник канцлерът Ангела Меркел и британският премиер обсъдиха по телефона настоящата криза в процеса на излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз. Според източници на вестник The Sun в британското правителство, Лондон смята, че е невъзможно да се постигне споразумение за Brexit.


Миналата седмица Брюксел разкритикува новите предложения на правителството на Обединеното кралство за бъдещо споразумение, като подчерта, че те не могат да послужат дори като чернова за окончателното споразумение.

Станете почитател на Класа