Елтън Джон казва станал свидетел как кралица Елизабет II публично плеснала племенника си за непослушание

Британският певец и пианист Елтън Джон, на 72 години, разкри, че веднъж е станал свидетел как английската кралица Елизабет II публично плеснала племенника си Дейвид Армстронг-Джоунс, Виконт Линли.


Певецът разказва този епизод в новата си автобиография „Аз" - която ще бъде пусната в продажба на 15 октомври - като гарантира, че това се е случило по време на парти с присъстващи още няколко британски кралски особи, макар и без да разкрива точната дата и място.


В този случай кралица Елизабет настояла Линли да придружи по-малката си сестра, лейди Сара Чато, която напускала партито, защото не се чувства добре. Виконтът обаче, нетърпелив да продължи да се наслаждава на събитието, се преструвал, че ще я послуша, но вместо това останал на мястото си.


След това, виждайки, че Линли продължава със същото отношение, кралицата го плеснала - очевидно игриво - казвайки: „Не спори с мен, аз съм кралицата!", придружавайки всяка дума с лек шамар, разказва Елтън Джон, цитиран от Sunday Times.


„Наказанието" дало резултат и виконтът незабавно изпълнил заповедите на леля си, припомни певецът и добавя, че Елидабет II му намигнала, след като разбрала, че наблюдава сцената.


"Знам, че публичният образ на кралицата не е точно на дива фриволност, но насаме може да бъде забавна", заключи Елтън Джон.

Станете почитател на Класа