Северна Корея изстреля две неидентифицирани ракети към Японско море

Северна Корея изстреля две неидентифицирани ракети на изток от страната, съобщава Yonhap, позовавайки се на южнокорейския Генерален щаб.


Според военните, ракетите са били изстреляни от севернокорейската провинция Южен Пхенган към Японско море във вторник сутринта.


"Нашата армия следи ситуацията и поддържа готовност в случай на допълнителни изстрелвания", се казва в съобщение на Съвместния Генерален щаб.


От своя страна Япония заяви, че тези изстрелвания не представляват непосредствена заплаха за сигурността на тази страна. Според Киодо, от японското Министерство на отбраната са отрекли, че ракетите са навлезли в националната територия или в нейната изключителна икономическа зона.


Докладът идва часове след като Пхенян предложи възобновяване на преговорите със САЩ.


Американският държавен секретар Майк Помпео изрази надежда да се върне на масата за преговори "в следващите няколко дни или може би седмици".


Преди малко повече от две седмици Северна Корея проведе ракетно изпитание в същия район. Според Министерството на отбраната на Япония този тест съответства на нов тип ракета, която може да проникне във въздушната отбрана на съседните страни.

Станете почитател на Класа