Пабло Ескобар искал да бъде президент на Колумбия, разкри вдовицата му

Бившият лидер на картела „Меделин" Пабло Ескобар не бил щастлив, че е просто „крал на кокаина" и очевидно е искал да бъде президент на Колумбия, разкри вдовицата му Виктория Евгения Хенао в мемоарите си, наскоро публикувани на английски и цитирани от The Sunday Times.


"Скъпа, приготви се да бъдеш първата дама ... вратите на президентския дворец ще се отворят за нас", казал Ескобар на съпругата си през 1982 г., след като бил избран за алтернативна позиция в колумбийския конгрес.


Хенао припомня, че когато съпругът й бива избран за заместник в Сената, тя започва да „търси най-добрите консултанти по протокол и публичен образ", защото предполага, че може да се окаже „пътуваща по света като съпруга и другар на конгресмена Пабло Ескобар".


Книгата, озаглавена „Госпожа Ескобар" разказва за луксозния живот, който Хенао водела с Ескобар, но също така разкрива най-болезнените и смущаващи епизоди, които е преживяла с него, като започва с насилието, което претърпяла в ръцете му, когато била едва на 14 години.


„Обичах го", по този начин жената оправдава факта, че никога не е изоставяла Ескобар, въпреки цялото насилие. "Бях много млада, наивна и сляпа за реалността, така че се поддадох."


Краткото време на Ескобар в политиката е един от най-щастливите спомени от живота й със съпруга й, според книгата. Хенао разказва как семейството празнувало постиженията си с ваканции в Бразилия. Но дори и тези щастливи дни били затъмнени от поведението на Ескобар, изцяло извън контрол.


Вдовицата си спомня колко се смутила, когато съпругът й прекарвал нощите на ваканцията с приятелите си, посещавайки стриптийз клубове, вместо да остане с нея и двете й деца.

Станете почитател на Класа