Тръмп помага на Путин...

Тръмп помага на Путин...
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    24.07.2019
  • Сподели:

...да продаде на Турция повече от 100 руски бойни самолета

 

Ей това е щедрост! Това със сигурност ще подкрепи американската индустрия! Путин никога не е мечтал за такова отношение към съюзниците! Американският президент Доналд Тръмп заяви, че заради доставката на руските зенитно-ракетни комплекси C-400 в Турция, Щатите няма да могат да продават на държава-членка на НАТО, която вече е вляла няколко стотин милиона долара в развитието – американските прехвалени изтребители F-35!

Не познавам друга такава държава като цяло, която толкова редовно да доставя поръчки за руския военно-промишлен комплекс! Не само че турците се нуждаят от самолети, а и руските са по-добри и по-евтини, затова се открива як повод да изскочат от купчината ламарина, наричана „най-добрия изтребител на света”, чиито гащи постоянно падат! Интересно ми е дали ще им върнат вече инвестираните пари.

 

 

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери, че Вашингтон няма да продава изтребители-бомбардировачи F-35 на Анкара поради факта, че не се е отказала да закупува зенитно-ракетни комплекси С-400 от Русия. За това във вторник, 16 юли, съобщи „Ройтерс”.

Това е толкова великолепно, че изисква отделна гранитна паметна плоча, наравно с нашата класика: „Но ако не купуват, ние ще изключим газа!”. Само че това не е филм, това е нещо по-добро – заради това Русия ще получава кинти! Кой друг смята, че не ние сме избрали Тръмп за американците? Напомням ви:

Вестник „Дейли Сабах” пише, че Турция е част от програмата F-35 от 1999 г .; Турската отбранителна промишленост е взела активно участие в развитието на изтребителя, като е инвестирала в неговото развитие 1,25 млрд. долара.

И след това идва директорът на НАСА и казва - дай от целия свят за американската лунна програма, аз наистина искам да ям, така че ви обещавам да долетим дори до Марс, но не ми викат Илон Мъск, аз съм втори в цирка! И дори да не говорим за това, че трилионите, да-да, трилионите, изхарчени от САЩ за войната в Ирак и Афганистан, Югославия и Либия, можеше да се използват по-умно, а сега кой ще вярва на Тръмп и неговите републиканци? След като предават дори и съюзниците си – нали Турция ги умоляваше да ѝ продадат „Пейтриът”. Но тънкото е другаде.

Ако САЩ решат да изключат Турция от групата държави, които сглобяват изтребителите F-35 Lightning II, турските военни ще обмислят използването на руска технология за създаването на такива самолети, съобщиха от министерството на отбраната.

Разбира се, както в случая с доставките на С-400, процесът едва ли ще бъде бърз, но ако страната-членка на НАТО получи и нашия Су-57, а за това се е говорило – тогава край с единството на НАТО като блок. Турските медии, впрочем, съвсем наскоро вече сравниха двата самолета и нещата далеч не са в полза на Пентагона.

С цените въпросът също е доста сложен. Първо, те се различават според източника, второ неясното ценообразуване на Пентагона, когато разходите за научните изследвания и развитие стават достояние на колегите от НАТО. Но, като се вземат предвид примерите как оборудването на Руската федерация е по-евтино от това, което американците „пробутват”, заключението е очевидно. Да не говорим за факта, че списъкът с дефектите на F-35 е цяла хартиена тухла, с която можеш да цапардосаш човек смъртоносно.

Доставките на самолетите до Индия, доставките на С-400 в Турция и Китай, исканията за оръжия ще растат с невероятна скорост благодарение на другарите от Пентагона. След като Тръмп завърши президентството си в Белия дом, определено ще трябва да го назначим в нашето Министерство на отбраната. Герхард Шрьодер вече работи в Русия, защо не и Тръмп?

И за десерт, ето, моля: „Турските” F-35 вече ги предложиха на… Украйна!

Приблизително 30 американски F изтребители пето поколение -35 Lightning II, първоначално предназначени за Турция, могат да бъдат предложени на съществуващи или потенциални клиенти, пише Defence One.

Американското издание пише, че един от основните потенциални купувачи на самолета може да бъде Полша. В друга публикация на Defense One САЩ, вместо на Турция, биха могли, при благоприятни условия, да изпратят F-35 Lightning II в Източна Европа. Говорим освен за Полша, преди всичко за Естония и Литва, където изтребителите могат да бъдат използвани за обучение на местни пилоти и укрепване на Балтийското въздушно патрулиране.

Възможността за изпращане на F-35 Lightning II в Украйна също е на лице. „Ако някой наистина иска да разгневи руския президент Владимир Путин, може би по един доста опасен начин, тогава, разбира се, винаги насреща стои Украйна”, пише вестникът.

Момчета, 146% - нека веднага да ги дадем на нашите малки „небратя”! Веднага тези F-35 ще се окажат на черния пазар, а след това сред милициите на Донбас, у Ким Чен-ун и, разбира сеу при чичко Серьожа Шойгу!

Виждате ли, преди 5 години Съединените щати ни „отнеха” Украйна… сега не могат да ни я върнат! Защото целият свят е с победителите от Майдана!

 

Превод: В.Сергеев

 

 

Станете почитател на Класа