Русия е готова да достави на Турция изтребители Су-35

Държавната корпорация „Ростех” е готова да достави на Турция изтребители Су-35 в случай на съответен интерес от турска страна. Това съобщи вчера директорът на държавната корпорация Сергей Чемезов.

„Ако турските ни колеги изразят желание, ние сме готови да изработим доставката на Су-35”, посочва пресслужбата на „Ростех”.

По-рано, на 17 юли, представител на Белия дом заяви писмено, че решението на Турция за придобиване на руските противовъздушни ракетни системи С-400 е направило невъзможно продължаването нейното участие в създаването на американски изтребители-бомбардировачи пето поколение F-35.

 

http://aeropress-bg.com/images/stories/news_15/su-35.jpg

 

Министерството на външните работи на Турция призова вчера Съединените щати да се откажат от решението за изключване на републиката от програмата за създаване на F-35.

Свръхзвуковият руски изтребител поколение 4+ Су-35С е разработен на базата на Су-27. Масата на Су-35С е 19 тона, таванът на полета е 20 хиляди метра, максималната скорост е 2500 км/ч, екипажът е един човек. Въоръжение - 30мм въздушно оръдие, до 8 тона бойно натоварване (ракети и бомби от различен тип).

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа