Вълна от оставки в Гърция

Вълна от оставки в Гърция
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    11.07.2019
  • Сподели:

Заминават си ръководителите на държавната телевизия ЕРТ и на държавната информационна агенция АНА-МПА в Гърция Янис Псилос и Михалис Псилос

Ръководителите на държавната телевизия ЕРТ и на държавната информационна агенция АНА-МПА в Гърция Янис Псилос и Михалис Псилос подадоха оставка пред новия министър и говорител на премиера Кириакос Мицотакис - Стелиос Пецас.

Това е станало през вчерашния ден - по-малко от 24 часа след поемането на властта от страна на Мицотакис, предава Канал 3.

Началникът на полицията на Гърция Аристидис Андрикопулос също подаде оставка по искане на министъра за гражданска защита Михалис Хрисохоидис, съобщава МИА.

В държава, в която владее правото, няма място за партийни интереси в нито една област на държавната администрация, заяви министърът.

Той съобщи, че е поискал оставката на ръководството на гръцката полиция, след като медиите публикуваха снимки, от които става видно, че директорът на полицията присъства на предизборни митинги на СИРИЗА.

Последната снимка е от централния митинг на партията непосредствено преди изборите за Европейски парламент през май, на който Андрикопулос е заедно с министри от тогавашното правителство.

 

 

Прочетена 331 пъти

Станете почитател на Класа