Рейтингът на Тръмп би рекорд

Рейтингът на американския президент Доналд Тръмп достигна своя максимум след встъпването му в длъжност, според проучване, проведено от социологическата служба Langer Research Associates, възложено от телевизионния канал ABC и The Washington Post.

Така, според проучването, 44% от респондентите одобряват работата на Тръмп, 53% от участниците в изследването се придържат към обратното мнение. 3% от анкетираните смятат, че им е трудно да отговорят.

 

 

По-рано в анкетите, проведени от канала ABC и вестник The Washington Post, повече от 42% от респондентите не са давали положителна оценка за работата на Тръмп. Най-високото ниво на подкрепа е отчетено през април 2017 г.

Изследователите смятат, че повишаването на популярността на Тръмп е свързано с икономическия успех. Положителна оценка на икономическата политика на американския лидер получава от 51% от респондентите, а отрицателна - 42%.

В същото време външната политика на САЩ се счита за ефективна от 40% от анкетираните, а 55% я смятат за неефективна.

Освен това повече от една трета от респондентите (37%) подкрепят започването на процедурата за импийчмънт на президента на САЩ. 59% от анкетираните смятат, че не е необходимо да се премахва Тръмп от президентския пост.

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа