Как да станем невидими в WhatsApp?

WhatsApp се превърна в едно от основните средства за комуникация в съвременното цифрово общество, но неприкосновеността на личния живот е една от най-спорните точки, която много потребители не знаят как да защитят.


Индикаторите за състоянието на връзката и показващите дали дадено съобщение е получено и прочетено, са само някои от аспектите, които много потребители на интернет предпочитат да не споделят с контактите си, но популярната услуга за незабавни съобщения не предлага тази възможност. Има обаче трикове, които ще ви позволят да запазите активността на платформата скрита, без да знаят „приятелите".


„Самолетен режим на смартфоните" е може би една от най-простите възможности, която улеснява невидимостта. За да направите това, достатъчно е да го активирате, въпреки че това означава, че ще бъдете прекъснати от виртуалния свят, защото няма да имате връзка с телефонната мрежа и с WiFi. Но когато приложите този трик, можете да влезете в WhatsApp, без да разкривате кой е бил там, да прочетете получените дотогава съобщения, без изпращачът да види сините маркери за 'съобщението прочетено'. В допълнение, можете да отговорите без да се знае в кой час сте го написали, тъй като съобщението ще бъде изпратено, след като прекратите самолетния режим.


Друга възможност да станете „невидим" е инсталирането на приложение за тази цел, от няколкото, които понастоящем съществуват на пазара. Тези инструменти позволяват четене на съобщения, слушане на гласови съобщения и дори отваряне на аудиовизуални файлове, без това да се вижда „онлайн". Също така, подателят няма да знае, че съобщението му вече е прочетено.

Станете почитател на Класа