"Православие или смърт!"

Леонид Симонович-Никшиш е председател на руския Съюз на православните знаменосци. Тази националистическа групировка е за връщането на царизма. Тя пропагандира своите възгледи с всевъзможни шествия и акции. Не се притеснява и да гори книги.

Те си искат царя

  • Леонид Симонович-Никшиш е председател на руския Съюз на православните знаменосци. Тази националистическа групировка е за връщането на царизма. Тя пропагандира своите възгледи с всевъзможни шествия и акции. Не се притеснява и да гори книги.

Искаме да се възстанови авторитарната монархия - такава, каквато е била по времето на царя. А това може да стане само с помощта на църквата, казва Леонид Симонович-Никшиш. Той смята, че светската държава не е подходяща за Русия. Тя води до диктатура, твърди той.

Светската власт не е за Русия

  • "Искаме да се възстанови авторитарната монархия - такава, каквато е била по времето на царя. А това може да стане само с помощта на църквата", казва Леонид Симонович-Никшиш. Той смята, че светската държава не е подходяща за Русия. "Тя води до диктатура", твърди той.

Цар Николай Втори и цялото му семейство са разстреляни на 17 юли 1918 година по заповед на Ленин. Година по-рано, след загубата в Първата световна война, Николай Втори абдикира. С това приключва близо 300-годишното господство на династията Романови в Русия. По повод 100-годишнината от убийството на царското семейство Съюзът на православните знаменосци организира процесия в Москва.

В памет на царското семейство

  • Цар Николай Втори и цялото му семейство са разстреляни на 17 юли 1918 година по заповед на Ленин. Година по-рано, след загубата в Първата световна война, Николай Втори абдикира. С това приключва близо 300-годишното господство на династията Романови в Русия. По повод 100-годишнината от убийството на царското семейство Съюзът на православните знаменосци организира процесия в Москва.

Съюзът на православните знаменосци е не само за връщането на монархията, а и за възраждане на руското национално съзнание. Черни панталони, черни рубашки, черни обувки - облеклото има напомня за някоя рокерска банда. Те обичат да се кичат и с религиозни символи – най-вече кръстове.

Черни рубашки с кръстове

  • Съюзът на православните знаменосци е не само за връщането на монархията, а и за възраждане на руското национално съзнание. Черни панталони, черни рубашки, черни обувки - облеклото има напомня за някоя рокерска банда. Те обичат да се кичат и с религиозни символи – най-вече кръстове.

Преобладаващото население в Русия е православно. Съюзът на православните знаменосци обаче смята, че „правата“ вяра трябва да стане значително по-масова. Мотото на техния съюз „Православие или смърт!“ издава религиозно-националистически радикализъм.

"Православие или смърт!"

  • Преобладаващото население в Русия е православно. Съюзът на православните знаменосци обаче смята, че „правата“ вяра трябва да стане значително по-масова. Мотото на техния съюз „Православие или смърт!“ издава религиозно-националистически радикализъм.

Религиозната групировка обича да се кичи с икони. Стаята на Павел, който членува в Съюза, е украсена със снимки на икони от манастирите, които е посетил. В групировката се води дискусия за начина, по който Русия да смени своя обществен ред: някои смятат, че това трябва да стане по насилствен начин, а други предпочитат да се молят на Бога за възстановяването на царизма.

С молитви или с насилие?

  • Религиозната групировка обича да се кичи с икони. Стаята на Павел, който членува в Съюза, е украсена със снимки на икони от манастирите, които е посетил. В групировката се води дискусия за начина, по който Русия да смени своя обществен ред: някои смятат, че това трябва да стане по насилствен начин, а други предпочитат да се молят на Бога за възстановяването на царизма.

Заместник-председателят на Съюза на православните знаменосци Игор Мирошниченко гордо показва портрети на последния цар. През 2000-та год. Руската православна църква канонизира цар Николай Втори. Твърде малка част от руските православни християни обаче почитат този светия. Култът към него е най-силно изявен сред членовете на фунадаменталисткия Съюз на православните знаменосци.

Култ към царя-светец

  • Заместник-председателят на Съюза на православните знаменосци Игор Мирошниченко гордо показва портрети на последния цар. През 2000-та год. Руската православна църква канонизира цар Николай Втори. Твърде малка част от руските православни християни обаче почитат този светия. Култът към него е най-силно изявен сред членовете на фунадаменталисткия Съюз на православните знаменосци.

 

 

 

Станете почитател на Класа