Актуализацията на Google – крачка към масова цензура

Един от най-популярните новинарски сайтове за криптовалути, CCN беше спрян днес на 10 юни, според съобщение на техния уебсайт.

Публикацията, която бе написана от Йонас Борчгревинк, директор и основател на CCN Markets и Hawkfish AS, заяви, че причината за затварянето на сайта е голям спад в трафика от търсенията в Google след актуализацията Google Core от 3 юни. Борчгревинк написа, че трафикът на онлайн медията за мобилни устройства е спаднал със 71% за една нощ.

 

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2016/05/13095942_719551011481432_2873413183093220791_n.jpg

 

Основателят отбеляза, че те не могат да продължат да оперират при тези условия с приходите на рекламодателите. Публикацията цитира данни от Sistrix.com, където може да се види, че сайтът за крипто новини CoinDesk отчете спад от 34,6%, докато трафика на Cointelegraph спадна с 21,1%.

Борчгревинк заяви, че ще преместят екипа на CNN на HVY.com, информационна платформа за журналисти.

В публикацията Борчгревинк също отбеляза, че не само сайтовете за крипто новини са засегнати от актуализацията на Google. Британският таблоид The Daily Mail забелязва голям спад на посещаемостта на уебсайта.

Има хора, които спекулират в интернет пространството с това, че заглавията тип “clickbait” стоят зад загубата на половината от трафика на The Daily Mail.

В съобщението обаче се казва, че не могат да се определят причините зад това как и защо сайтове губят посещаемост.

CNN е създаден преди шест години като първоначално сайта носеше името CryptoCoinNews

Борчгревинк пише:

Не ни се дава възможност да разберем защо тази актуализация влияе по този негативен начин на платформата, нито някой ни е информирал какво е трябвало да се направи преди тези промени. Да изгубим така нашия трафик, докато не знаем защо въздейства на екипа ни. 6 години работа отива на вятъра.

Публикацията на CCN завърши със списък с искания към Google. Те включват тримесечно предизвестие за очакваните промени от Google Core Updates, обясняващо какво може да направи една компания, за да се подготви и да не получи такъв спад в трафика. Cryptodnes. bg

Станете почитател на Класа