Обезглавиха монахиня в Африка

Обезглавиха монахиня в Африка
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.05.2019
  • Сподели:

 

Испанският премиер Педро Санчес изрази днес съболезнования на близките на жертвата. Той припомни, че неотдавна в друга африканска страна, Буркина Фасо, бе убит испанският мисионер Фернандо Ернандес

 

Възрастна монахиня от френско-испански произход беше намерена убита в село Нола в Централноафриканската република (ЦАР), където е обучавала млади момичета за шивачки, предаде Франс прес, като се позова на Ватикана.

Според официалния сайт на Светия престол "Ватикан нюз" 77-годишната жена е била открита обезглавена в понеделник сутринта.

Според епископ от епархията Бургос в Северна Испания, от която произхождала монахинята, обаче тя е била заклана, като причините за това засега не са известни. Днес, по време на общата аудиенция на площад "Свети Петър" във Ватикана, папа Франциск определи убийството като варварско.

"Бих искал да си спомним за Инес Ниевес Санчо, на 77 години, учителка на бедни девойки от десетки години, убита по един варварски начин в ЦАР, точно там, където е обучавала за шивачки млади момичетата. Това е една жена, която отдаде живота си на Исус, за да помага на бедните хора", каза папата.

Монахинята е била погребана вчера в централноафриканската епархия Берберати. Испанският премиер Педро Санчес изрази днес съболезнования на близките на жертвата. Той припомни, че неотдавна в друга африканска страна, Буркина Фасо, бе убит испанският мисионер Фернандо Ернандес.

Източник: Новини.бг

 

 

 

Станете почитател на Класа