Руснаци превърнаха Bentley в танк

Автомобилни механици от Санкт Петербург превърнаха спортен автомобил Bentley Continental GT в гъсенично чудовище Ultratank, предаде “Российская газета”. Видеото с първите ходови изпитания на машината се появи в интернет.

След половин година работа в гаража от британската спортна кола са останали само купето – и то с редица видоизменения – и салонът. Двигателят W12 с мощност 600 к.с. е подменен с по-прост и икономичен аналог, а емблемата на “Волга” на капака на багажника намеква, че в гордия англичанин са се появили множество руски детайли.

 

 

Воланът е останал на мястото си, но вече се отклонява с малък ъгъл като този на БМП-3. Ходовата част с меки амортисьори напомня на леките танкове от предвоенната епоха: на нея Ultratank-ът прави енергичен старт, но не става ясно как се справя със спирането, защото още няма спирачки. Изпитанията показват и добрата проходимост на разработката – от първи опит Ultratank-ът преодолява двуметрово препятствие. Ясно е и че са нужни настройки на ходовата част и двигателя.

Целта на проекта е Ultratank да бъде доведен до работно състояние и да може да вдига до 100 км/ч. Засега максималната му скорост е 50 км/ч.

 

Russia Beyond 

 

Станете почитател на Класа