Хакнаха три сървъра на ФБР и над 1000 сайта

Група хакери са получили достъп до три уеб сървъра, свързани с Асоциацията на Националната академия на ФБР (FBINAA) и публикуваха цялото им съдържание на собствен сайт, съобщи в петък специализираният портал TechCrunch.


Електронните формуляри, достъпни за обществеността, съдържат близо 4000 уникални записа с имена, адреси на електронна поща, такси, телефонни номера и пощенски адреси на агенти на ФБР, информира порталът.


"Хакнахме повече от 1000 сайта", заявил пред TechCrunch анонимен пират, който доказал участието си в екипа. "Сега структурираме данните и скоро ще бъдат продадени."


Той казал, че групата има повече от 10 членове и държи "повече от един милион данни на служители на федерални агенции и обществени организации в САЩ". Групата търсела "опит и пари", казал той.


"Ние вярваме, че сме идентифицирали трите засегнати сървъра, които са били нападнати," каза FBINAA в прессъобщение. "Във всеки от тези случаи засегнатите са използвали софтуер на трета страна ". Декларацията гарантира, че нарушителите нямат достъп до националната база на Асоциацията.


"Ако се установи, че е имало престъпна дейност, ние ще преследваме виновните в пълния размер на закона", предупреди организацията.

Станете почитател на Класа