Microsoft съобщава за "хакване" на Outlook акаунти

Технологичната компания Microsoft уведоми в петък чрез имейл, някои потребители на услугата за съобщения в Outlook, за достъпа на един хакер до техните акаунти от началото на годината.


Според компанията, акредитациите на един от неговите служители по поддръжка, които обработват техническите жалби при обслужването на клиенти, са били компрометирани от хакер (или група хакери), което им позволило неоторизиран достъп до няколко профила между 1 Януари и 28 март.


Microsoft твърди, че компютърният престъпник би могъл да има достъп до алтернативен прозорец, който му позволява да гледа частично - без да се налага да влиза в системата - имейл адресите, имената на папките, темите на имейлите и адресите на контактите на засегнатите потребители.


Веднага след като инцидентът е станал известен, фирмата изключила акредитациите на на служителя, за да предотврати по-нататъшен неоторизиран достъп. Досега не е ясно колко потребители са засегнати.


Като се има предвид това нарушение и като предпазна мярка, Microsoft съветва потребителите на Outlook да променят паролите си.

Станете почитател на Класа