САЩ с нов удар по Николас Мадуро

Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагат, за да заставят президента Николас Мадуро да понесе отговорност за влошаващата се криза във Венецуела. Това заяви в Колумбия държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс.

 

https://nstatic.nova.bg/public/pics/nova/article/980x551_1547578954.jpg

 

Той каза това в колумбийския граничен град Кукута, който посети в края на тридневна обиколка в Чили, Парагвай и Перу. В Кукута пристигат голяма част от венецуелските мигранти, влизащи в Колумбия. Досега над 3 милиона венецуелци избягаха от хиперинфлацията, от липсата на храна и лекарства и от политическата криза, напомня Ройтерс.

"Съединените щати ще продължат да използват всички икономически и политически средства, с които разполагаме, за да помогнем на венецуелския народ", каза Помпейо, след като се срещна с мигранти в един от приемните центрове в Кукута.

Той посети няколко моста по границата и склад с хуманитарна помощ. "Със санкции, анулиране на визи и други средства ние обещаваме да държим режима и поддръжниците му отговорни за корупцията и репресиите срещу демокрацията", добави Помпейо.

Той прикани Николас Мадуро да напусне и президентския пост, и Венецуела, за да може тя да се върне към нормален живот.

 

 

0b

Станете почитател на Класа