Бившият директор на ФБР смята туитовете на Тръмп по-опасни от „руската намеса”

Ежедневните „фалшиви“ туитове на американския президент Доналд Тръмп с атаки срещу правителствени агенции създават „дори по-голяма заплаха“ от „опитите на Москва да се намеси“ в американския избирателен процес, заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми.

„Сигурен съм, че Русия се опитва да подкопае различни американски институции, но президентът на Съединените щати пише лъжи в „Туитър” за тези институции ежедневно. Той лъже толкова често, че ставаме невъзприемчиви. И тази невъзприемчивост е опасна”, заяви Коми.

 

 

„Понякога сутрин се събуждам и президентът пише, че трябва да бъда затворен. И знаеш ли какво правя? Смея се и казвам: „Отново започва”, добавя Коми, като отбелязва, че „този смях“ над туитовете на американския лидер е „опасен“.

Тръмп уволни Коми през май 2017 г. и след това многократно го критикува в своя „Туитър”. Бившият директор на ФБР сам твърди, че неговото отстраняване е опит да се затвори разследването за "руската намеса" в американските избори.

Въпреки това, разследването, проведено от специалния прокурор Робърт Мюлер, не разкрива никакво тайно споразумение между изборния щаб на Доналд Тръмп и Русия.

 

Превод: В.Сергеев

 

 

0b

Станете почитател на Класа