Рейтингът на Путин достигна връх

Оценката за одобрението на работата на руския президент Владимир Путин от 17 март показа максимални показатели от началото на 2019 г., надвишава 65-процентния праг, според проучване на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ).

 

 

 

„Показателят за одобрение на дейността на президента средно от 11 март до 17 март е положително коригиран до 65,3% – максимум за последните шест месеца“, се казва в проучване, публикувано на уебсайта на ВЦИОМ.

Отбелязва се, че работата на премиера Дмитрий Медведев и правителството на страната също се е увеличила и е съответно 38% и 41%.

 

 

В класацията на доверието президентът е с рейтинг 33.4% за седмицата от 11 март до 17 март. На второ и трето място в списъка са министърът на отбраната Сергей Шойгу 14,7% и външният министър Сергей Лавров 11,7%.

„Владимир Жириновски остава лидер в недоверието: почти една четвърт от респондентите 23,5% няма да му се доверят с важни държавни въпроси“, отбелязва изданието.

 

0a

 

В периода от януари до март 2019 г. са проведени инициативи от „ВЦИОМ-Спутник“, в които са взели участие граждани на възраст над 18 години. Телефонно интервю е използвано като метод за стратифицирана случайна извадка от фиксирани и мобилни номера.

 

Станете почитател на Класа