Комунистите в Русия излязоха на протест

Комунистите в Русия излязоха на протест
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    24.03.2019
  • Сподели:

Някои от тях обвиниха президента Владимир Путин за лично отговорен за корупцията в страната

Развели червени знамена със сърп и чук, хиляди поддръжници на Комунистическата партия на Русия (КПРФ) излязоха на протест в центъра на Москва и в Санкт Петербург, съобщава АФП, цинирана от Канал 3. Акцията се провежда под мотото "За социализъм и смяна на управлението".

 

https://webnews.bg/uploads/images/51/6151/376151/768x432.jpg?_=1535903642

Демонстрантите се обявиха срещу провежданата от правителството политика, като някои обявиха президента Владимир Путин за лично отговорен за ширещата се корупция и за поскъпването на живота в страната.

 

http://kanal3.bg/assets/uploads/gallery/125109.jpg

Комунистическата партия призова руснаците в цялата страна да излязат на улицата в знак на протест срещу поредицата репресивни закони, приети от парламента и срещу все по-занижения стандарт на живот на обикновените хора.

 

https://www.faktor.bg/media/article_gallery/uploads/Images2/g/genadiy-zuganov.jpg

Протестът в столицата Москва беше оглавен от 74-годишния Генади Зюганов – дългогодишен лидер на партията.

Според опозицията Кремъл оказва натиск върху дисидентите, за да се противопостави на все по-спадащото одобрение спрямо президента Путин на фона на задълбочаващата се икономическа криза.

 

https://frognews.bg/images/11111BGNES/komunisti.jpg

През изминалата седмица Путин подписа няколко закона, с които позволи на съдилищата да глобяват и дори да задържат за кратко хора, които не проявяват необходимият респект спрямо властта, и да блокират медии за разпространението на "фалшиви новини“.

 

https://cdni.rbth.com/rbthmedia/images/2017.10/article/59d8780c15e9f97b0b0650f8.jpg

Малко след като Владимир Путин беше преизбран за четвърти президентски мандат миналата година, неговото правителство повиши ДДС-то и увеличи възрастта за пенсиониране за пръв път от 1930 година – действия, които предизвикаха вълна от масови протести в цялата страна.

 

 

Прочетена 515 пъти

Станете почитател на Класа