Хуан Гуайдо падна в капана на руски комици

След телефонния разговор със специалния представител на САЩ за Венецуела, Елиът Абрамс, руските шегаджии Вован и Лексус отново се представиха за президента на Швейцарската конфедерация Уели Маурер и този път влезнаха в диалог с Хуан Гуайдо.


Според известния комедиен дует, разговорът със самопровъзгласилия се "президент на Венецуела" се състоял на 20 февруари, същия ден, когато Гуайдо каза в интервю за Televisa, че е имал телефонен разговор с "президента на Швейцария."


По време на интервюто Гуайдо каза, че е бил информиран от швейцарския политик, че венецуелският президент Николас Мадуро се опитва да направи незаконни движения на пари в европейската страна, както стана и в разговора с „Маурер".


"Трябва да намериш начин да замразиш тези сметки, президент, и ще ми кажеш по обичайните канали как да се движиш напред", се чува в аудиото, споделено в социалните мрежи от Владимир Кузнецов (Вован) и Алексий Столяров (Lexus)


На свой ред дуото шегаджии попита за възможна военна намеса във Венецуела и за опасността, която това означава за Мадуро.


"Е, това е опция, явно тази опция не се контролира от нас. Най-доброто, което може да се случи, очевидно е съгласувани избори, но днес, с тази криза ..." казва Гуайдо.


Имитирайки гласа на Маурер, комиците поискаха "официален" документ, за да уточнят измислената блокада на активи. "Перфектно, ние ще работим незабавно по този въпрос", се съгласи президентът на венецуелското народно събрание.


След публичните твърдения на Гуайдо по въпроса, министерството на външните работи на Швейцария ги отрече напълно. "Тази информация не е вярна, нямаше телефонен контакт между г-н Гуайдо и президента Маурер", заяви говорител на Reuters.


Шегаджиите, за да избегнат разкриването, са се свързали с американския пратеник за Венецуела - отново се преструвайки се на Маурер - да укори Гуаидо за това, че не е запазил тайната на разговора, заявявайки, че поради това "Кланът Мадуро може веднага да изтегли всички пари от Швейцария."


Твърди се, че Абрамс е повярвал на аргумента. „Да, това беше грешка от негова страна, разбира се, че ще запазим всичко поверително, ще дам на Гуаидо да разбере по мек начин, че неговият коментар е грешка и не трябва да се повтаря" – цитират шегаджиите предполагаем имейл от дипломата.


Вован и Лексус твърдят, че са получили от Гуайдо въпросния документ, който с подпис и печат на Народното събрание официално изисква "да се направи необходимото за защитата и / или блокирането на активите на венецуелската държава". Текстът включва споменаване на "Lexus Vovanial Bank Ltd", фиктивна измислена от двамата банка, подчертано ключова за реализирането на "блокадата".

Станете почитател на Класа