Дебелащините на Орбан

Дебелащините на Орбан
  • Автор:  Райнхард Везер
  • Дата:  
    16.03.2019
  • Сподели:

Цитирайки Ленин, Виктор Орбан нарече свои съпартийци от ЕНП „полезни идиоти“. Сега той уж се извинява, но това е просто въжеиграчество. Неговите дебелащини не бива повече да се търпят.

 

 

 

 

Ако на Европейската народна партия случайно не ѝ достигат причини за изключването на унгарската управляваща партия Фидес, добра работа може да свърши т.нар. извинително писмо на премиера Виктор Орбан. Писмото е връх на безсрамието и очевидно се опитва да прехвърли върху  другата страна цялата вина за конфликта.

 

Виктор Орбан

 

Наскоро Орбан използва формулировката на Ленин „полезни идиоти“, говорейки за своите опоненти в редиците на собствената си европейска партия, но сега обяснява, че имал предвид не "определени политици", а "определена политика“ – подобно въжеиграчество си е същински политически фарс. Но това не е всичко. Сега Орбан пише, че се извинява, ако „цитатът“ (по Ленин) бил прозвучал като „лична обида“ към нападнатите колеги. Тук човек направо се изкушава да си кажа: Защо пък не проверим от какво би се почувствал лично обиден самият Орбан?

 

0a

 

ЕНП не бива повече да търпи дебелащината на Орбан, който прекрачва всякакви граници. Да не говорим, че премълчаното в неговото писмо ясно показва: Орбан няма намерение да промени поведението си. Просто защото не споменава нито дума за същинския повод за спора.

Райнхард Везер, ФАЦ

Franfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права запазени

Franfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main

 

 

 

Прочетена 403 пъти

Станете почитател на Класа