"ВЕТО!", заяви Тръмп

По-рано дузина републиканци се присъединиха към опозиционните демократи в гласуването срещу държавния глава в Сената

Президентът Доналд Тръмп изрази ясно, че ще използва правото си на вето, както беше обещано, за да отмени гласуването в Конгреса за прекратяване на извънредното положение по границата, след неудобно поражение в Сената на САЩ, предават AFP и Агенция "Фокус".

 

http://iconomist.bg/pictures/pic_big/gallery/Emiliyan/Getty_Images/donald.trump.jpg

"ВЕТО!", дойде отговорът на президента в една дума, написано в Twitter, след като дузина републиканци се присъединиха към всички демократи в гласуването за отмяна на обявеното от Тръмп извънредно положение, което трябваше да осигури алтернативно финансиране за стена по американско-мексиканската граница.

По-рано американският Сенат изненадващо силно порица президента, след като няколко републиканци се присъединиха към опозиционните демократи в гласуването за прекратяване на обявеното от него извънредно положение на южната граница.

 

0a

Десетина републиканци подкрепиха прекратяването на извънредното положение на Тръмп, което той се надяваше да му осигури параван за алтернативно финансиране от правителството за защитната му стена по американско-мексиканската граница.

Опонентите на президента предупредиха, че ходът на Тръмп е бил пресилен и настояват да се гласува за ограничаване на неговата власт, за да се запази конституционно мандатното разделение на властите във Вашингтон.

 

 

 

Станете почитател на Класа