Критика към монетата на J.P. Morgan

Критика към монетата на J.P. Morgan
  • Автор:  Cryptodnes.bg
  • Дата:  
    17.02.2019
  • Сподели:

Главният изпълнителен директор на Ripple (XRP) Брад Гарлингхаус заяви, че наскоро обявеният от банковия гигант на САЩ JPMorgan Chase цифров актив пропуска идеята на крипто, според публикуван на 14-ти февруари tweet.

JPM Coin “пропуска идеята”

Както се съобщава, JPMorgan разкри своята JPM Coin, задвижвана от блокчейн, заявявайки, че първоначално активът ще се използва за увеличаване на ефективността на сетълмента при определени операции. Скоро след съобщението, Garlinghouse отговори в Twitter:

Както се очакваше, банките променят нагласата си към крипто. Но този проект на JPM пропуска идеята – въвеждането на затворена мрежа днес е като стартирането на AOL след IPO на Netscape.

Главният изпълнителен директор обвърза коментарите си със своя по-ранна статия, написана преди две години. В нея, той критикува перспективата за издаване на банкови цифрови монети, които той нарича банкови монети. В предишното си изявление Гарлингхаус твърди, че подобни проекти са заблудени и неизбежно ще завършат с “още по-фрагментиран валутен пейзаж, отколкото днес”:

Ако банките от различни групи от дигитални активи искат да уредят сделките помежду си, те ще трябва да направят пазари между своите уникални цифрови активи или да търгуват между своите цифрови активи и обща валута. Каква бъркотия!

В статията на Bloomberg са цитирани многобройни фигури от индустрията, които твърдят, че JMP Coin може да се превърне в пряка заплаха за Ripple в контекста на пазара на трансгранични плащания и парични преводи за банки и предприятия.

 

1aasaa1

 

Прочетена 306 пъти

Станете почитател на Класа