Мечти през крив макарон...

...САЩ в ООН: «Русия да върне моментално Крим на Украйнa

САЩ ще запазят санкциите си срещу Русия докато властите в Украйна не получат контрол над Крим и докато не започнат да се изпълняват минските споразумения.

Това по време на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за ситуацията в Украйна заяви заместник постоянният представител на САЩ към ООН Джонатан Коен.

 

 

В США назвали условия снятия санкций с России

 

 

«Санкциите, въведени от САЩ във връзка със ситуацията в Донбас, ще действат плътно до пълното изпълнение от Русия на минските споразумения», заяви допломатът.

При  това Коен подчерта, че Вашингтон приветства «привързаността на украинските власти към изпълнение на Минските споразумения».

През август 2018 година американският лидер Доналд Тръмп отбеляза, че е готов да разгледа отмяната на антируските санкици в случай на сътрудничество между двете страни по редица въпроси.

Според Тръмп, става дума за съвместана работа със САЩ за Сирия и Украйна.

През февруари 2017 година постоянният представител на САЩ в ООН заяви, че въведените във връзка със завръщането на Крим в състава на Русия санкции ще останат в сила, докато полуостровът не бъде предаден под контрола на Украйна.

Русия нееднократно подчертава, че не е страна в конфликта в Украйна и е в качеството си на посредник в регулирането на ситуацията.

Крим стана руски регион след проведения през март 2017 година референдум, по време на който болшинството жители на полуострова гласуваха  за присъединяването към Русия.

 

 

«Според него, американските санкции също ще действат, «докато Крим не бъде върнат под украински контрол».

 

 

01аа

Станете почитател на Класа