Израел иска война с Иран...

И се среща с арабските страни за целта

 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази желанието си да води война с Иран и заяви, че се среща с десетки чуждестранни пратеници, включително и от арабския свят, за да придвижи инициативата напред, съобщи Newsweek.

Съединените щати обединиха страни от цял ​​свят, особено от Европа и Близкия изток, за да присъстват на среща на върха във Варшава, опитвайки се да формират единен фронт срещу революционния шиитски мюсюлмански Иран. Във видеото, публикувано в сряда в Twitter, Нетаняху заяви, че току-що е имал “отлична среща” в полската столица с външния министър на Оман, с когото той “обсъди допълнителни стъпки, които можем да предприемем заедно със страните от региона, за постигане на общи интереси. “

 

https://m.netinfo.bg/media/images/32722/32722442/991-ratio-beniamin-netaniahu.jpg

 

“Оттук отивам на среща с 60 външни министри и пратеници на държави от цял ​​свят срещу Иран”, продължи израелският държавен глава, според превода на английски език на неговите ивритски бележки.

 

“Това, което е важно за тази среща и не е в тайна, защото има много такива, е, че това е открита среща с представители на водещи арабски страни, които седят заедно с Израел, за да засилят общия интерес на война с Иран ”, добави той.

 

Английските туитове скоро бяха изтрити и отново качени с фразата „борба с Иран“, която замени „война с Иран“. Видеото с английски субтитри също бе премахнато.

 

Непосредствено преди да се отправи към Варшавската конференция, Нетаняху разкри във вторник, че израелските сили стоят зад обстрела на наблюдателен пункт в югозападната провинция Ал-Кунейтра в Сирия. Атаката бе последната от дългогодишната кампания, насочена към предполагаеми ирански цели и подкрепяни от Иран сили, които се бориха с въстанието на бунтовниците и джихади от 2011 г. от името на сирийския президент Башар Асад.

 

 

 

Станете почитател на Класа