Ръководителят на НАСА: "Този път ще останем на Луната"

Администраторът на НАСА, Джим Брайденстайн съобщи, че иска докато той отговаря за космическата агенция, хората отново да стъпят на Луната и да излязат извън орбитата на Земята за първи път от 1972 г. В статията си за портала Ozy, Брайденстайн заяви, че НАСА търси съдействие и помощ от американски компании за разработване на модули за спускане и системи за многократна употреба, за транспортиране на астронавти до Луната и обратно.
Ръководителят на НАСА подчерта, че плановете за връщане на Луната не означават повтаряне на случилото се преди 50 години: "Отиваме на Луната с нови технологии и иновативни системи, за да изследваме повече места на повърхността, отколкото сме си мислели за възможно. Този път, когато отидем на Луната, ще останем".


В търсене на "устойчиво присъствие на хора извън орбитата на Земята", НАСА иска да построи постоянен пост на лунна орбита, който може да се нарече Портал. Той ще гарантира безопасното преминаване на астронавтите към Луната и обратно към Земята.


Порталът ще бъде основа за първия повторно използваем модул за спускане на Луната, който ще отвори повече бизнес възможности, необходими за дългосрочно изследване на космоса. За да се достигне до лунната база и обратно до Земята, се предлага да се използва SLS (космическа изстрелваща система) и космически кораб Orion, и двата елемента в етап на разработване.
Брайденстайн покани представители на частни компании и други потенциални партньори в централата на НАСА следващата седмица, за да обсъдят модулите за прилуняване и посочи, че агенцията вече работи с девет национални компании, за да изпраща като търговски товар нови инструменти и научно оборудване. на лунната повърхност.


НАСА има за цел да изпрати астронавти на Луната през следващото десетилетие, докато първата мисия на търговско доставяне на техническо оборудване е насрочена за края на 2020 г. "Може да съм пропуснал първото човешко приземяване на Луната, но работя за следващото, заедно с останалия свят", заключи Брайденстайн.

Станете почитател на Класа