1 млрд. евро за нова шпионска щаб-квартира

Германското разузнаване с нова щабквартира

 

 

Почти 135 000 куб. м бетон, 20 000 тона стомана, 14 000 прозореца, 12 000 врати… Резултатът е внушителен за административна сграда в Берлин, която е смятана за най-голямата централа на разузнавателна агенция в света, по-голяма дори от прочутия комплекс на ЦРУ в Ленгли, щата Вирджиния. Но също така това е изглежда и като едни от примерите за безлична архитектура, съобщава Дневник. Комплексът бе открит от канцлера Ангела Меркел и директора Бруно Кан с близо 8 години закъснение. 

 

 

Строежът на новата централа на германското разузнаване BND отне 12 години и струва близо 1 млрд. евро. Вътре е забранено използването на мобилни телефони и лични лаптопи, а картите за достъп не се изнасят навън, а се заключват в сейфове. Има и подробен правилник какво може и какво не може да се прави. Комплексът се намира на “Шосеещрасе” близо до останките от Берлинската стена и на мястото е имало полицейски казарми, унищожени в края на Втората световна война. След това в бившата ГДР е имало стадион, разрушен покрай опита на Берлин да стане домакин на олимпийските игри през 2000 г. За BND в Германия и по света работят официално около 6500 души. В новата централа вече са се преместили близо 3200 от 4000 служители в досегашната централа край Мюнхен. В същото време новият комплекс има нещо рядко срещано – център за посетители, който запознава гражданите с противоречивата история на германските спецслужби, както и с основни факти за новата централа.

Новата сграда е с площ 36 футболни игрища

Германското разузнаване представи нова, гигантска щабквартира. BND вече ще се помещава в самия център на Берлин, като новото управление струва над 1 милиард евро и включва необичайни решения като палми, направени от неръждаема стомана. Канцлерът Ангела Меркел отиде да открие новия дом на германските шпиони, който заема площ колкото 36 футболни игрища. В сградата ще работят около 4 хиляди тайни агенти. Централата има своите критици, които твърдят, че навява мисли за Гестапо от нацистките времена и Щази от времето на комунизма. Други виждат мащабния проект като декларация на Германия, че е готова да се превърне в глобален играч от световен мащаб. Досега централата на германските шпиони беше значително по-малка и се намираше в незабележимо градче южно от Мюнхен.

 

 

Официална програма за унищожението на Германия

Информация за план целящ унищожението на Германия и това на страните от стария континент се разпространява в мрежата по-бързо от всяка друга. В посочените файлове присъства меко казано скандална информация за строго секретен план изпълняван методично години наред. И подготовката за катасрофалното събитие е в ход не на шега. Тайната е пазена ревностно от очите на обикновените европейци.

В стила на конспиративните теории в „лийка“ звучат имена на познати политици, фондации, държавни лидери. Цялата фактология е представена по години и следва логиката на проекта.

„През юни 2012 г. аз бях обявен за ръководител на проекта „Нова Европа“ и от този момент нататък здравето ми започна да се влошава. Годината е 2012 – ООН тайно закодира прилагането на миграцията като оръжие срещу Европа през 2015. (истината за ООН  -ВИДЕО, бел.ред.) С ресурси на ООН, Световната банка и ЕС бяха инсталирани пет центъра за набиране на „работници“ в Африка, както и десет допълнителни центъра в Близкия Изток.“

 

https://nstatic.nova.bg/public/pics/nova/news/980x551_1490021701.jpg

 

„Всеки отговарящ на критериите беше снабден със смартфон и 2500 евро в брой. После тези хора бяха интегрирани в предварително определените „Бежански маршрути“. Германските служби са били предварително информирани и координирани отвън. Официално вълната започна през 2015 г., но неофициално всичко това вече беше стартирано през 2013 г., най-напред в по-малък брой. И две години по-късно „ENTER OPERATION SYRIA“ придоби ефекта на снежната топка.“ – не спира да споделя източникът.

Главният герой на утечката казва открито: „Отначало трябваше да подпиша десет различни декларации за секретност на десет различни държавни ведомства, сред тях две, които са класифицирани като строго секретни документи за Министерството на отбраната. Чудех се защо, планове за евакуация на населението, които по никакъв начин не са класифицирани като строго секретни се обявяват за такива.  Обикновено те са публично достояние и дори можете да получите данни за тях след запитване по законовия ред.“

Задачите на групата, в която участва разкриващият секретната са сведени до зловещи факти. Разпоредено е изграждането на над петнадесет дълбоки бункерни комплекса, в различни места на Германия. Обектите са свързани с подземни връзки с влак. Разполагат със самостоятелен геотермален източник на енергия плюс доставка и подаване на вода от дълбоки кладенци. Всеки един комплекс е определен да даде подслон на 300 000 души.

Разказът продължава с безукорни данни с имена на градове и местности, фирми и лица, които лесно могат да бъдат сравнени. Съзаклятието е достояние единствено елит от най-високите нива в германските федерални институции.

„На 14 ноември 2005 бяхме поканени за брифинг, за да въведем в изпълнението на проекта ръководителя на Федералната канцелария както и новия канцлер Ангела Меркел. Тази зима бях изпратен на първата ми дълга ваканция на остров Мауи (Хавай), спонсорирана от Рокфелер Corporation. Там се запознах с няколко политически агенти информирани за нашата работа. Те бяха ентусиазирани за своите строителни проекти, например в Канада, Холандия, Аржентина или Франция, които започват веднага след като „германски обекти“ станат действащи.“ – казва източникът на изтеклия в интернет строго секретен план.

Дотук всичко изглежда колкото прадоподобно, толкова и нереално. Човек може да стане обект на лесно внушение ако не е запознат с тематиката. Оставяме на читателите да преценят сами достоверността на информацията  ТУК. / По информация на чужди блогъри, от Стойчо Керев в Новото познание

 

 

Станете почитател на Класа