Новата киберстратегия на САЩ: за световно господство в прав текст

Новата киберстратегия на САЩ: за световно господство в прав текст
  • Автор:  Игор Ашманов Поглед Инфо
  • Дата:  
    23.01.2019
  • Сподели:

В края на миналата седмица бях в Държавната Дума на публични изслушвания по т.нар. Законопроект „Бокова-Клишас-Луговой” за стабилността на руския интернет при изключване от външна страна и други заплахи и рискове. Изслушването бе организирано от комитета по информационна политика, информационни технологии и комуникации.

В залата имаше повече от сто души, сред които представители на почти всички министерства, ведомства, доставчици, оператори, основни играчи и обществени организации на интернет индустрията, водещи медии.

 

https://static.dir.bg/uploads/images/2018/07/24/1467477/384x216.jpg?_=1532416071

 

Когато разговорът достигна до там дали съществуват и доколко са големи заплахите, с които трябва да се бори новия закон, аз разбрах, че повечето присъстващи професионалисти и журналисти, колкото и да е странно, не са чели „Киберстратегията на САЩ”, публикувана преди два месеца, през ноември 2018 г.

 

https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2018-38/big/526715.png

 

Тоест журналистите, обществените фигури и специалистите не бяха запознати със самата заплаха.

Малцина от нас са чели добър структуриран анализ на тезите за американската киберстратегия. Струва ми се, че тази празнина трябва да бъде запълнена. Като цяло новата киберстратегия на САЩ запълня много пропуски, премахва многото риторични въпроси.

По мое мнение, тя е задължителна за запознаване на всеки, който по един или друг начин работи в ИТ индустрията - служители, мениджъри, професионални журналисти.

Прочетена 524 пъти

Станете почитател на Класа