"Кук" срещу Тръмп

"Кук" срещу Тръмп
  • Автор:  Юри Михалков Дума
  • Дата:  
    23.01.2019
  • Сподели:

Американският боен кораб "Доналд Кук" влезе в Черно море и акостира в Грузия, където щял да провежда учения с местни морски единици. Авторитеният руски сенатор Алексей Пушков кипна, че посещенията на американски бойни кораби в Черно море нямат нищо общо със сигурността на САЩ. Осмелявам се да не се съглася с него, въпреки че е рисковано да влизаш в словесен дуел с такъв интелект.

 

http://rusofili.bg/wp-content/uploads/2014/04/img_2411017.jpg

 

Посещенията на такива кораби са пряко свързани със сигурността, но на "дълбоката държава" в САЩ. Освен срещу Русия, корабът ще отработва действия и срещу несистемния президент Доналд Тръмп. "Дълбоката държава" е имала немалко основания да натовари тази бойна единица с такава задача - и заради желанието на Тръмп да не се отказва от нормализиране на отношенията с Русия, и заради изтеглянето на САЩ от Сирия, и заради уволнението на военния министър Джеймс Матис, и изобщо заради президентското виждане Америка да си подреди къщата, а не да си пъха носа навсякъде и да се прави на непобедим и праведен стражар на днешния шарен свят.

 

https://i2.offnews.bg/events/2014/12/26/436900/1419615626_3_800x*.jpg

 

Разследването за сговор на Тръмп с Русия се пукна по шевовете с последните опровержения, че Тръмп кроял бизнес с Русия по време на предизборната кампания, или пък с разкритието, че всъщност израелска, а не руска фирма стои зад компромата срещу Демократическата партия и Хилари Клинтън. Да не говорим за тежкия конфликт за стената по границата с Мексико, където държавният глава иска да възстанови реда.  

И друго, нищо чудно, ако край грузинския бряг "Доналд Кук" даде тяга на киевското малоумие срещу Русия. Няма да е изненадваща украинска провокация срещу нея, преди американският кораб да пресече обратно Босфора. Съответно Тръмп пак ще падне в капана на "дълбоката държава" да направи нова крачка към влошаване на отношенията с Кремъл. 

Пушков написа още, че такива кораби влизат в Черно море от вътрешнополитически съображения. Е, тук вече как да не се съгласиш с него.  

 

Прочетена 391 пъти

Станете почитател на Класа