САЩ със зловещо предупреждение

САЩ със зловещо предупреждение
  • Автор:  Епицентър
  • Дата:  
    18.01.2019
  • Сподели:

"Разочаровани от нашите средства за защита, те (опонентите на Америка) агресивно търсят нови технологии, за да заобиколят модерните системи", заяви Патрик Шанахан

Съединените щати възнамеряват да унищожат, ако е необходимо, ракетите на потенциален противник преди техния пуск, предава TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

Такова предупреждение се съдържа в изявление на изпълняващия длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан, във връзка с нова стратегия за по-нататъшното развитие на американската система за противоракетна отбрана (ПРО), обявена в четвъртък.

Според него, тази доктрина определя "всеобхватен и ешелониран подход за предотвратяване и отблъскване на вражески ракетни атаки чрез комбиниране на възпиращи, активни и пасивни мерки на противоракетната отбрана, както и на офанзивни операции с цел унищожаване на нападателни ракети преди стартирането им".

Както беше отбелязано, Съединените щати също така възнамеряват да разработят "всеобхватен подход към противоракетната отбрана от опасни държави и регионални ракетни заплахи".
Този подход ще осигури създаването на средства за прихващане на вражески ракети "на всички етапи на полета след старта".

Шанахан е добавил, че програмите за разработване и производство на ракети от КНДР и Иран предизвикват сериозна загриженост у Съединените щати. „Докато работим по нов път към мира на Корейския полуостров, ракетите в Северна Корея продължават да предизвикват сериозна загриженост у нас, както и иранските”, каза той.

Шанахан твърди, че американските "конкуренти знаят, че сегашният отбранителен потенциал (на САЩ) е ефективен по много начини".

"Разочаровани от нашите средства за защита, те агресивно търсят нови технологии, за да заобиколят модерните системи", заяви изпълняващият длъжността министър на отбраната.

“Тези нови технологии водят до нови заплахи и тези заплахи са по-трудни за проследяване и елиминиране ". Обръщайки се към "американските конкуренти", той каза: "Виждаме какво правите и предприемаме ответни действия."

 

 

 

Станете почитател на Класа