Хакерите предоставят достъп до втория пласт предполагаеми документи за 11.09

The Dark Overload, име, което обединява група "хакери", публикува втори пласт документи, за които се твърди, че са свързани с атаката на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, както и ключовете, които дават достъп до повече от 7 500 файла към това, което те наричат "Layer 2".

 

Първата партида от повече от 18 000 документа, за които те твърдят, че данните, са извлечени от застрахователни компании, правителствени агенции, банки, авиокомпании и адвокатски кантори, бяха публикувани миналия уикенд като „Layer 1", заедно със съответните им кодове за достъп.


Документите са достъпни на сайта Busy.org, който използва същата верига от блокове като социалната мрежа Steemit, където акаунтът на The Dark Overload е бил блокиран, както в Reddit, Twitter и Pastebin, при явен опит да принудят хакерите да замлъкнат.


Въпросните „хакери" се обърнаха първо към онези, които можеха да бъдат загрижени за появата на имената им в изтеклите досиета, изисквайки за предоставяне на кодовете за достъп плащане в биткоини, но след това започнаха да приемат дарения от обществото - винаги в същата криптовалута. Това бе вероятно заради оскъдния интерес на компаниите и агенциите, чиито данни щяха да разкрият. Така те филтрираха първата партида, след като събраха сума, равна на 12 000 щ.д. Сега обещават да продължат да публикуват тайните данни, в замяна на публични средства.


Изтеклите документи показват как застрахователите се борят да разберат кого може да съдят след терористичните атаки; докато адвокатите в имейлите си обмислят да атакуват авиокомпаниите, производителите на самолети, Федералната авиационна администрация, самите терористи или чуждестранни лица.


Според тези документи, някои смятали да предявят иск срещу Boeing за това, че не са оборудвали своите модели 757 и 767 - използвани в атаките - с автоматични предаватели, които биха могли да сигнализират властите, въпреки че са признали, че позицията им е слаба от правна гледна точка.


Станаха публични и споровете за това дали тогавашният президент Джордж Буш е знаел за нападенията и дали саудитското кралско семейство е участвало в събитията. Накратко, това е дискусия от спекулативен характер, която не разкрива солидни данни.


Dark Overload планират да публикуват постепенно, на пет партиди, документите, които твърдят, че притежават, като се започне с най-невинната информация и се завърши с „Layer 5", който ще включва най-компрометиращите и шокиращи данни. Групата не крие, че единственият й мотив са парите, които искат в замяна на своите разкрития, и които целят да затъмнят разкритията на Едуард Сноуден, "както по обем, така и по въздействие".

Станете почитател на Класа