Журналист от САЩ: Лидерството на Русия и Китай ще доведе човечеството до катастрофа

Ако такива страни като Русия и Китай са начело на световния ред, това ще доведе до катастрофа на цялото човечество. Това пише американският журналист от Washington Examiner Том Роган, скандално известен със своя антируски патос.

Авторът на статията вярва, че докато начело на сегашния световен ред са Съединените щати, няма заплахи за човечеството.

 

 

Американският капитализъм твърдо стои на стража на световния ред, осигурявайки му благополучен живот без големи войни и всички прелести на технологичния прогрес, от който човек получава само изгода.

Югославия, Либия, Сирия, Ирак очевидно биха счели това изказване на Роган за злобна шега.

Като "потвърждение" на думите си Роган сравнява американската политическа стратегия към Саудитска Арабия с руско-китайската политика в отношенията с Венецуела.

Например, политическите отношения между САЩ и Саудитска Арабия американският журналист нарича "високонравствен избор", който осигурява "разумен баланс на интереси и политика, на основата на реализма".

Русия и Китай, напротив, са абсолютно безразлични към основните човешки принципи, тъй като не искат да склонят венецуелския президент Николас Мадуро, който е противоположност на САЩ в региона, към проява на висока нравственост. В политическите си отношения с Венецуела те преследват само собствените си егоистични цели: Пекин се интересува от петрола на Венецуела и Москва се интересува от влиянието на Каракас в ОПЕК, за прокарване на своята стратегия за ценообразуване на световния петролен пазар.

В края на статията журналистът се обърна с призив към световната общност да отвори очи и да види значителната разлика между "американския и руско-китайския реализъм". Ярки примери за "безнравственото" поведение на Русия и Китай, според Роган, са действията на Русия в Сирия, организацията на убийствата, мрежата от концентрационни лагери в Китай, кражбата на територии в Тихия океан. Именно такива термини използва Роган.

Ще напомним, че именно Роган, т.нар. "борец за нравственост и общочовешки принципи", през май тази година в една от статиите си призова да бъде взривен Кримския мост. Във връзка с това Следственият комитет на Руската федерация инициира разследване на журналиста.

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа