Юнкер отряза Тереза Мей

Юнкер отряза Тереза Мей
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    12.12.2018
  • Сподели:

Той добави, че е втрещен от събитията в последните часове - заявките на британския премиер Тереза Мей, че ще се опита да предоговори условията за напускането на ЕС

Няма никакво пространство за предоговаряне на споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС, заяви днес пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от БТА.

 

https://cdn2.trafficnews.bg/2018/01/12/koi-napisa-rechta-donald-tusk-koiato-936.jpg

Той добави, че е втрещен от събитията в последните часове - заявките на британския премиер Тереза Мей, че ще се опита да предоговори условията.

"В края на ноември постигнахме споразумение с британското правителство. Ще разговарям довечера с премиера Мей", допълни Юнкер.

"Сделката, която постигнахме, е най-добрата и единствено възможната. Няма никакво пространство за предоговаряне. Има място за пояснения и тълкувания, но без преразглеждането на текста, това трябва да бъде ясно на всички", каза председателят на ЕК.

Той отбеляза, че големият проблем е т. нар. "предпазна мрежа" между Ирландия и Северна Ирландия. Решени сме да направим всичко възможно тази мярка да не бъде прилагана, но е необходимо да я предвидим, поясни Юнкер.

Снощи председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще включи в дневния ред на заседанието на европейските държавни и правителствени ръководители тази седмица точка, посветена на въпроса с напускането на Великобритания.

Няма да предоговаряме споразумението, включително за "предпазната мрежа", но сме готови да обсъдим с какво можем да улесним одобрението на договора от британска страна, добави Туск.

 

 

 

Прочетена 393 пъти

Станете почитател на Класа